Ingredients
(Per a 4 persones)
Per a la graellada:
4 patates mitjanes eco
1 carbassó eco
1 albergínia eco
4 tomàquets eco
2 pebrots vermells eco
2 pebrots verds eco
2 manats d’espàrrecs verds eco
Per a la salsa:
6 tomàquets madurs eco
2 nyores
1/2 cabeça d'alls eco
1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
un raig de vinagre
15 g d'ametlles torrades
15 g d'avellanes torrades
pebre negre
oli d'oliva
sal
Elaboració
1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera.
2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts. Tallar l’all per la meitat i extreure’n la polpa. Pelar els tomàquets.
3. Triturar la polpa dels alls, del tomàquet i de la nyora amb les ametlles, les avellanes, el pebre vermell dolç, una mica de pebre negre, una mica de sal, oli i vinagre fins a obtenir una salsa homogènia. Reservar.
4. Seguidament, rentar les patates i bullir-les amb pell durant 20 minuts. Rentar els espàrrecs i treure’n la part final de la tija, la part més dura, i bullir-los durant 15 minuts.
5. Rentar els pebrots i tallar-los a tires amples, rentar el carbassó i l’albergínia i tallar-los a rodanxes i tallar les patates per la meitat.
6. Preparar les brases i cuinar totes les verdures a la graella fins que estiguin cuites.
7. Servir les verdures acompanyades amb la salsa romesco.
Bon profit!