Rentar les maduixes i treure'n les fulles verdes.
Es posen a la batedora amb l'aigua, el sucre i la llimona.
Batre-ho tot fins aconseguir la consistència desitjada. Servir-ho en vas alt... Veure
Passar per la batedora elèctrica la pruna, el sucre, el suc i la ratlladura de llimona.
Al final barrejar-hi les clares a punt de neu i posar al congelador.
Remenar-ho de tant en tant mentre va agafant el punt adequat de congelació... Veure
Esprémer unes quantes llimones fins a tenir dues tasses de suc.
Barrejar el suc amb 150 g de sucre -o menys- i remenar-ho fins que quedi desfet.
Tallar la pell duna llimona ben prima i posar-la amb el suc dins una gerra... Veure
Peleu els préssecs, partiu-los per la meitat i traieu-ne el pinyol.
Passeu els trossos de préssec per suc de llimona i per sucre i deixeu-los en pots de vidre unes 6 hores.
Acabeu d'omplir els pots amb un almívar d'aigua i sucre a parts iguals... Veure
Per a la brandada
Rentem les patates i les posem al microones en un plat amb una mica d’aigua, durant uns 10 minuts.
Quan estiguin llestes les pelem, les tallem a daus i les reservem... Veure
Agafem ½ litre de llet, la canyella, el sucre i la pell de la llimona i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Un cop ho ha fet ho retirem del foc. Ara agafem 6 yemes d’ou i la maizena, ho batem bé i afegim el ½ litre de llet restant... Veure
1. Primer rentarem bé les fulles de la col kale i l'anirem trossejant, separant i rebutjant tots els nervis una mica durs de les fulles, amb les mans.
2. Quan ho tinguem, afegirem el suc de llimona i 1 cullerada de la veganesa i li farem un massatge amb les mans per suavitzar la col kale i anar barrejant-ho tot... Veure
Elaboració dels pètals de poma:
Posar a bullir 1 litre d'aigua juntament amb el suc de llimona i el sucre. Deixar coure fins que el sucre es dissolgui. S'haurà convertit en un almíbar... Veure
Escalfar lleugerament els cigrons amb el líquid de cocció. Escórrer i reservar una mica de líquid de cocció.
Afegir-hi la resta d'ingredients i fer-ho puré, fins a aconseguir la consistència de paté, si cal, afegint una mica del líquid reservat... Veure
Davantal i a cuinar!
1. Escalfeu l’aigua amb les pells de llimona i de taronja, la branca de canyella, l’oli i la sal. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho tot tapat uns 15-20 minuts perquè infusioni... Veure
Tritureu la polpa del meló amb el cava, una cullerada de mel, el suc de mitja llimona, la sal i el pebre i procureu que quedi una crema ben fina.
Si el meló no és gaire dolç hi podeu afegir sucre... Veure
Una de les maneres de preparar el cuscús consisteix a posar aigua a bullir amb una culleradeta de sal per, quan arribi al punt d’ebullició incorporar-hi el cuscús, remoure, posar una tapadora i apagar el foc deixant-ho reposar un parell de minuts... Veure
1. Cuinar lleument el salmó (a la planxa o al forn) i reservar-ho en un bol esmicolat.
2. Coure 1 part de quinoa per 2 parts d'aigua durant 30 minuts amb un tros d'alga wakame.
3... Veure
1. Pelar, treure el pinyol i tallar els préssecs a trossos petits. Congelar-los el dia abans.
2. Afegir els préssecs congelats, l'atzavara, el iogurt, el suc de llimona i passar-ho per un processador d’aliments o robot de cuina fins que quedi cremós... Veure
1. Pelar els préssecs i tallar-los a daus petits.
2. En un recipient mitjà, bullir el préssec, el xarop d'atzavara al gust i el suc de llimona.
3... Veure
1. Tallar les llimones per la meitat, buidar-les i posar-les a la batedora amb la resta d'ingredients.
2. Tritura amb l'ajuda del pistó de la batedora fins a obtenir una textura de granissat... Veure
1. Posar el torró a trossets dins d’un cassó. Afegir la llet, la nata per muntar i la polpa extreta d’una beina de vainilla. Ho portem a ebullició i ho triturem.
2... Veure
1. Posar aigua a bullir en una olla gran. Mentrestant, tallar les puntes de les mongetes i prepareu un bol gran amb aigua amb gel.
2. Quan l'aigua bulli, afegir una mica de sal i les mongetes tendres... Veure
1. Pelem els codonys, els tallem a daus i els posem en un cassó al foc.
2. Hi afegim el suc de mitja llimona i els dàtils i les prunes sense pinyol.
3... Veure
1. Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre.
2. Barregem la llet vegetal i l'oli i hi diluïm el llevat a la barreja.
3. Tamisem la farina i hi afegim el sucre amb la ratlladura de llimona... Veure
1. Pela la síndria i tritura-la juntament amb el suc de mitja llimona i sis cullerades de sucre. Passa-ho per un colador fi.
2. Amb aquesta preparació, omple tres quartes parts d’un motlle per a gelats de pal... Veure
Pela i renta bé la poma
Renta el cogombre i l'api.
Introdueix tots els ingredients al vas i programa tritura en el robot o turmix... Veure
1. Sobre un llit de canonges o créixens, que són molt depuratius, posa-hi llàmines de pastanaga i xampinyons ruixats amb suc de llimona perquè no s'oxidin.
2... Veure
1· Neteja exhaustivament una de les taronges i retira'n la capa externa de la pell de manera delicada.
2· Talla-la en tires fines i submergeix-la en 250 ml d'aigua bullint amb la meitat del sucre durant 5 minuts... Veure