Ingredients
· Aigua 250 g
· Oli de gira-sol 80 g
· Farina d’arròs 100 g
· Farina d’arròs glutinós 30 g
· Ou ecològic (4 unitats) 200 g
· Sal 4 g
· Pell de taronja 1 u.
· Pell de llimona 1 u.
· Branca de canyella 1 u.
· Llavors d’anís 5 g
· Oli de gira-sol c / s
· Sucre c / s
· Canyella en pols c / s
Elaboració
Davantal i a cuinar!
1. Escalfeu l’aigua amb les pells de llimona i de taronja, la branca de canyella, l’oli i la sal. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho tot tapat uns 15-20 minuts perquè infusioni.
2. Coleu aquests elements aromatitzants i torneu-ho a escalfar. Quan comenci a bullir, retireu-ho del foc.
3. Incorporeu la farina tamisada tota junta, remenant enèrgicament amb una pala, fins que la massa es vegi llisa i homogènia i se separi del fons del cassó. Deixeu-ho reposar perquè baixi la temperatura.
4. Passeu la massa al bol del robot. Utilitzeu la vareta per afegir els ous a poc a poc en forma de fil i espereu que emulsioni bé cada vegada.
La massa estarà a punt quan caigui en forma de cinta i es vegi llisa i brillant.
La quantitat d’ou pot tenir lleugeres variacions. Pot ser que se’n necessiti més o pot ser que no faci falta posar-lo tot.
5. Formeu petites boletes amb les mans una mica olioses i fregiu-les amb oli abundant.
Escorreu-les sobre un paper absorbent i empolseu-les amb sucre barrejat amb canyella.
Conservació: es pot congelar la massa crua.
---
Una recepta de Mireia Anglada
La Tavella som una empresa social de repartiment de cistelles de fruita i verdura ecològica per a tota la província de Barcelona.
Treballem amb productors ecòlogics certificats pel CCPAE i de proximitat: fruita, verdura, ous, pa, llet, beguda vegetal, carns, productes d'higiene i de neteja de la llar.
I amb les teves comandes entres a formar part d'un projecte social que ofereix oportunitats laborals a persones amb disCapacitat i trastorn sever de a salut mental.
Troba-ho tot en producte ecològic i en cistelles ecològiques.