ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Focaccia eco de tomàquets xerri i olives

Focaccia eco de tomàquets xerri i olives
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

350g de farina

200 ml d’aigua tèbia

6 cullerades d’oli d’oliva verge extra

½ cullerada de sal

½ cullerada de sucre

7 g de llevat

10 olives verdes sense pinyol

10 olives negres sense pinyol

5 tomàquets xerri

Romaní fresc

Sal gruixuda

 

Elaboració

1. En un bol posar la farina, el llevat, el sucre i barrejar bé. Fer un forat al mig de la farina i afegir l’aigua. Barrejar de fora cap a dins amb les mans. Afegir una mica d’oli i sal.

2. Quan la massa estigui més o menys compacta, posar farina al marbre de la cuina i continuar amassant-la en el marbre. Amassar sense parar durant 10-12 minuts.

3. Seguidament, fer una bola amb la massa, posar farina al bol inicial i col·locar-hi la bola dins. Tapar-la amb un drap de cotó net. Deixar reposar durant 1 hora en un lloc sec.

4. Al cap d’1 hora, treure la massa del bol i tornar a amassar breument.

5. Agafar una safata per forn i untar-la amb oli d’oliva. Estendre la massa amb l’ajuda dels dits. Hauria de quedar amb una alçada d’entre 1,5 i 2 cm.

6. Preescalfar el forn a 200 ºC durant 15 minuts.

7. Mentrestant, amb els dits fer uns sots a la massa, afegir una mica de sal gruixuda per sobre, un raig d’oli d’oliva i col·locar les olives a rodanxes i els tomàquets xerri sencers o tallats per la meitat, posar també una mica de romaní.

8. Posar la safata al forn i coure durant 35 minuts a 170 ºC a dalt i a baix amb ventilador, fins a aconseguir que la focaccia estigui daurada, cruixent per fora i suau per dins.

9. Retirar del forn i deixar refredar. Servir a temperatura ambient.

Bon profit!

 

Foto de: thewhitechestnut.com